Om Hedda

Hedda Kise er en kjent programleder, billedkunstner, tekstforfatter og foredragsholder. Hun var en av de første programlederne i God Morgen Norge på TV2, har fått pris for «beste familieprogram» og har ledet mer enn 10 ulike programserier på NRK og TV2 de siste 20 årene.

Hun var den første ambassadøren for Friluftslivets år i Norge ,og det sterke forholdet til naturen gjenspeiler seg tydelig i hennes kunstneriske arbeider. Hennes store engasjement for mellommenneskelige forhold, både som programleder, journalist og foredragsholder skinner også igjennom i mange av hennes motiver.

 

Hedda Kise holder inspirerende foredrag som gir håp og styrke til å gjøre endringer i livet og hun jobber med å hjelpe andre til å gjøre endringer i livet eller i jobben.

 

Du kan finne Hedda Kises kunstneriske arbeider i en rekke gallerier over hele Norge, blant annet her:

 

artgate.no - Artgate/Mesterrammer på Bekkestua

                    Artgate/Mesterrammer i Drammen

                    Artgate/Mesterrammer i Sandvika

fineart.no - Galleri Fine Art på Tjuvholmen i Oslo

gallerig.no - Galleri G i Sandnes

gallerigraff.no - Galleri Graff i Askim

gallerii.no - Gallerii på torvet i Tønsberg

gallerimy.no - Galleri My i Narvik

galliergeo.no - Galleri Geo i Bergen

modernartgallery.no - Modern Art Gallery i Trondheim

neogalleri.no - Neo Galleri i Stavanger

 

I sine malerier veksler hun mellom akryl og olje eller mixed media. 

Hedda Kise bruker ulike grafiske trykkemetoder som etsning, photopolymer carborundum og kollografi. Hver eneste grafiske trykk er håndlaget, i en tidkrevende og svært nøyaktig trykkeprosess med lag på lag. Det er ikke en maskinell prosess.

Hun lager også giclée-trykk av sine malerier.

Hedda sier selv:

-For meg er kunst formidling av følelser. Jeg vil at mine bilder forteller en historie, jeg vil at de berører den som ser dem på godt eller på vondt. At det gir ny innsikt, trøst eller gjenkjennelse. At det får den som ser bildet til å føle seg mindre alene. Jeg er opptatt av ærlighet og det virkelige liv.

Vi lever i en tid med et fasade-samfunn som mange er fanget i, et positivitetstyranni som gjør menneskene frustrerte og uærlige. Men jeg er ikke redd for sterke følelser. Samtidig føler jeg en voldsom nærhet til naturen som et sted der man kan finne trøst, ny energi eller bare spirende inspirasjon.

-Jeg blir inspirert av levd liv, av egen livserfaring eller av alle de menneskene som jeg har møtt som programleder opp igjennom årene. Jeg har stor respekt for alle de menneskene jeg har snakket med og som i fortrolighet eller i offentlighet har valgt å fortelle meg om sine sorger og hemmeligheter. Det skal de ha stor respekt for. Deres åpenhet hjelper andre og leger sår. Mange av mine bilder er inspirert av dette legende og opplysende ved å dele historier."

-Jeg er også inspirert av den medieverden som jeg har vært en del av siden jeg begynte å jobbe som journalist som 16-åring, både når det gjelder det journalistiske formspråket og innholdet (eller mangel på innhold) og når det gjelder det aktuelle nyhetsbildet. En del av motivene mine er blitt til ved at jeg har klippet ut overskrifter, avsnitt og bilder fra aviser.

Jeg blir ofte ikke ferdig med et motiv før jeg har laget flere versjoner av det, så jeg bruker gjerne samme motiv flere ganger. Resultatet blir likevel forskjellig pga teknikkene jeg bruker, og fordi det skjer en dialog mellom meg og bildet underveis – en form for elskovsdans – som gjør at motivet kan utvikle seg til noe annet underveis. Jeg kan f.eks begynne med å lage motivet ved hjelp av avisutklipp, før jeg lager en versjon som rent maleri og til slutt en etsning over det samme temaet.

Hedda Kise leter hele tiden etter det vakre i det stygge. Det er kanskje en måte å snu det vonde til noe godt. I 2007 tilbragte hun ett år på sykehus borte fra de fire barna hennes for å trene opp språk og motorikk etter to hjernesvulstoperasjoner. Hun måtte også  lære å leve med kronisk migrene og smerter.

-Jeg har fått min ”pakke” av motgang i livet, og det er det mange som har. Når noen sier at de kan se det i bildene mine, vet jeg at jeg er på rett vei,” sier hun.